Acceseaza pagina FEADr
Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) :
19.4 "Sprijin pentru cheltuieli de functionare si animare"
Acord cadru nr. C19400103011612911128 / 28.11.2016
Asociatia : Grupul de actiune locala ceahlau
Valoarea totală eligibilă a proiectului:
din care,
finanțare publică prin PNDR:
cofinanțarea privată a beneficiarului:
din cadrul
Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Demarare:
Finalizare:
Împreună creștem satul românesc.
Dezvoltarea socio-economică a microregiunii Ceahlău poate începe de la o dezvoltarea a formelor de turism ce pot fi practicate în localităţile componente, între care prima poziţie este deţinută de agroturism şi turism rural. Susţinerea sectorului turistic vine ca o necesitate cu atât mai mult în condiţiile în care numărul turiştilor sosiţi (...)
Mediul natural reprezintă unul dintre principalele simboluri ale microregiunii Ceahlău, dar şi una dintre principalele resurse de care depinde dezvoltarea economică a localităţilor componente. Microregiunea se caracterizează printr-un nivel ridicat de biodiversitate din punctul de vedere al numărului de specii şi al habitatelor existente, fiind necesară a evaluarea permanentă a impactului (...)
Obiectivul general al Strategiei de dezvoltare a GAL Ceahlău este tocmai creşterea calităţii vieţii populaţiei din localităţile componente ale microregiunii. Măsura de faţă îşi propune să contribuie în mod direct la atingerea acestui obiectiv prin îmbunătăţirea elementelor de atractivitate generală a comunităţilor locale care sunt interdependente de serviciile oferite (...)
Una dintre carenţele cele mai importante ale economiei microregiunii Ceahlău este slaba diversificare, ceea ce înseamnă că forţa de muncă (în special tânără) întâmpină dificultăţi în găsirea unui loc de muncă conform orientărilor profesionale. Această măsură presupune sprijinirea activităţilor non-agricole din microregiunea Ceahlău prin (...)
Dezvoltarea şi diversificarea activităţilor agricole este necesară întrucât ea este una dintre principalele ocupări ale populaţiei din mediul rural. Agricultura se practică însă „fărâmiţat”, la nivel de subzistenţă, acest fapt fiind cauzat de retrocedările terenurilor ce au slăbit puterea economică a fermelor. Prin această măsură (...)
Microregiunea Ceahlău, asemenea numeroaselor comunităţi rurale din zonele bogate în păduri se bazează semnificativ pe procesarea produselor forestiere lemnoase si nelemnoase. Sectorul de recoltare şi procesare a produselor pădurii nu este însă suficient de dezvoltat, în condiţiile în care întreprinderile implicate sunt adesea de foarte mică dimensiune şi au (...)
Inovaţia joacă un rol foarte important în dezvoltarea economiei din mediul rural, putând implica fie transferul şi adaptarea inovaţiei generată în altă parte fie modernizarea formelor tradiţionale de know-how sau descoperirea de noi soluţii la problemele persistente. Introducerea unor metode şi tehnologii inovative în economia locală din microregiunea Ceahlău este (...)